Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη από εργατικά σωματεία του Ηρακλείου

Συλλαλητήριο για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας εργατικά σωματεία.

Κάλεσμα από τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού

Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των σωματείων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 6 Μάρτη στις 7:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ως συνέχεια των εκδηλώσεων αλληλεγγύης του γονεικού και μαθητικού κινήματος ενάντια στις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τέτοια τραγικά περιστατικά. Οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, μας έδειξαν για άλλη μια φορά ότι μόνο ανώριμα δεν είναι ούτε και αδιάφορα σε αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Πρωτοστατούν και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Τα συνθήματά τους ακούστηκαν παντού και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο καταδίκασαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά ευθύνονται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Χρέος λοιπόν εμάς των γονέων είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας γιατί όχι μόνο τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον αλλά και ένα καλύτερο παρόν. Είναι οι ίδιες οι πολιτικές που τα στοιβάζουν σε 25άρια και 27άρια τμήματα σε άθλια στην πλειοψηφία τους σχολικά κτίρια, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς σχεδόν καμία υποδομή σε εργαστήρια, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες και ότι άλλο χρειάζεται για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Τους βάζουν επιπλέον εμπόδια για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ). 

Ταυτόχρονα τσακίζουν το εισόδημά μας και σμπαραλιάζουν τις εργασιακές μας σχέσεις. Όλοι αυτοί καμώνονται τώρα ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα και θα τα διορθώσουν όλα με μια «Ανεξάρτητη Επιτροπή», που θα βγάλει το πόρισμα. Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή για κάποιον «σωτήρα». Τώρα παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, μόνη μα επιλογή ο δρόμος του αγώνα πλάι στα παιδιά μας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στους άλλους εργαζόμενους που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες.

Καλούμε όλους τους Γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο τη 

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7:00ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ 

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Κάλεσμα και από την ‘Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων  ΙΚΑ ν Ηρακλείου εκφράζει τη βαθειά θλίψη  και το θυμό της  για το τραγικό  δυστύχημα   στα Τέμπη  που κόστισε  τη ζωή σε 57 ανθρώπους  στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά  και προκάλεσε τον τραυματισμό  δεκάδων ακόμη .

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση  μας στις οικογένειες  των θυμάτων  και απαιτούμαι τη λήψη όλων των αναγκαίων  μέτρων  για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα.

Τα μέτρα αυτά μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του. 

Το δυστύχημα στα  Τέμπη  δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία . Ο υπαίτιος έχει ονοματεπώνυμο , είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους  και η εγκληματική  λογική κόστους –οφέλους που έχει πληρώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα  ο λαός μας κυριολεκτικά  τόσο με τον ιδρώτα , όσο και με το αίμα του .

Είναι το αποτέλεσμα  της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών  και των ιδιωτικοποιήσεων  που από  κοινού στήριξαν και στηρίζουν διαχρονικά  τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΠΑΣΟΚ

Για αυτούς  που σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ  ιδιωτικοποιούν και χαρίζουν σε μια χούφτα παράσιτα τους δρόμους , τα λιμάνια , τα τρένα , την ενέργεια , τις  τηλεπικοινωνίες , το νερό, την υγεία την παιδεία , Και μας κάνουν έρμαιο στα χέρια των πολυεθνικών  που αποδεδειγμένα  δεν ενδιαφέρονται  για την ζωή μας , και την ασφάλεια μας .

Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21 πρώτο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας  η κίνηση στους σιδηροδρόμους  να διεξάγεται χειροκίνητα , να μην υπάρχουν οι αναγκαίες  υποδομές  που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού.

Πολύ περισσότερο αποτελεί τραγωδία η κυβέρνηση της ΝΔ  και τα αστικά κόμματα να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα  για να πραγματοποιείται το μπαράζ πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας  ηλεκτρονικά  και την ίδια στιγμή  να κάνουν τα κορόιδα όταν πρόκειται  για την εγκατάσταση  σύγχρονων  ηλεκτρονικών μέσων  ελέγχου της κυκλοφορίας στους σιδηρόδρομους .

Αποτελεί  θράσος το ελληνικό κράτος  να μπουκώνει με ζεστό χρήμα την ιδιωτική εταιρεία  που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, η Ελλάδα να δαπανά δισεκατομμύρια  ευρώ  για εξοπλισμούς  στην υπηρεσία  των αμερικανονατοικών  σχεδιασμών  και την ίδια  στιγμή  να δίνονται ψίχουλα  για το συγκοινωνιακό δίκτυο και τα αναγκαία έργα υποδομής  και ασφάλειας.

Η Ένωση Συνταξιούχων είναι  στο πλευρό των εργαζομένων  στο σιδηρόδρομο  που εδώ και χρόνια έγκαιρα  επισήμαναν  και κατήγγειλαν  επανειλημμένα τα προβλήματα  και τους κινδύνους .

Καλούμε σε συγκέντρωση  όλους του συνταξιούχους και τους εργαζόμενους , την Δευτέρα

6 Μαρτίου 2023 στη Πλατεία Ελευθερίας στις 19.00 μμ, να ενώσουμε τη φωνή μας  με τα εργατικά σωματεία   ,τους φορείς ,  να πούμε ένα φτάνει πια. Η ζωή των παιδιών μας δεν μπαίνει στο ζύγι δεν παζαρεύεται.

Ως εδώ . Δεν σιωπούμε . Είναι η ώρα της φωνής  και του αγώνα  για να μην θρηνήσει ο λαός μας άλλα θύματα . Για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό , για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας .

Κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ  από την πρώτη στιγμή έκφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δυο συναδέλφισσες μας, εργαζόμενες στο νοσοκομείο της Λάρισας και στο ΑΧΕΠΑ. Ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε παρόντες στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων που θα πραγματοποιηθεί και στη πόλη μας, όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί! Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!

Θα γίνουμε η φωνή του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια κόστος. Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών! Γιατί τα τρένα λειτουργούν χειροκίνητα και ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο;

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά. Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΗ 19:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί